Business 2.0



Hokejski turnir je ta petek popestril dogajanje v samem središcu Ptuja. Zbrali smo nekaj utrinkov.

Skupina hokejskih entuziastov je ta petek organizirala prvi ptujski hokejski turnir na ledu.

Na ptujski mestni tržnici so predstavili ta šport in razširili glas o tem, da je tudi na Ptujskem ekipa, ki se ji lahko pridružijo posamezniki, ki bi se želeli preizkusiti v hokeju. Že vrsto let namrec deluje inline hokejska sekcija, ki se ob torkih srecuje v Športnem parku Njiverce.

»Glavni namen dogodka je približati Ptujcanom igro hokeja,« je pred samim dogodkom za Ptujinfo povedal Jure Cucek.

Kot nam je razkril po izvedenemu turnirju, jim je to uspelo, z zanimanjem za dogodek so bili zelo zadovoljni. »Turnir je bil nad pricakovanji,« je povedal.



Ker je bil turnir odigran pod milim nebo, so si organizatorji malo za šalo, malo zares izposodili ime winter classic. Gre za vsakoletno tekmo ameriške profesionalne lige NHL, ki se odigra na prostem.

Dogajanje se je zacelo ob petih s programom za otroke, kjer so lahko spoznali osnove hokeja in se tudi sami preizkusili v igri. Za še vec veselja je poskrbel klovn in animacija na ledu.

Sledil je prijateljski turnir, v katerem so se za zmago borile prijavljene ekipe. Zmagovalci so prejeli pokale in prakticne nagrade, pri cemer je organizatorjem pomagala tudi Hokejska zveza Slovenije in sponzorji.



»Udeleženci so nas pohvalili, da je bil to eden izmed boljših turnirjev, ki so jih obiskali,« je še povedal Cucek. Dodaja, da bodo dogodek drugo leto najverjetneje ponovili.











VIR: www.ptujinfo.com

Back To Top